despre-noi

Proiect C.E.S.A.R.

Beneficiar: Agenţia Naţională de Cadastru și
Publicitate Imobiliară

Partea principală a proiectului C.E.S.A.R. (Proiect privind Completarea Sprijinului UE pentru Restructurarea Agriculturii) e reprezentată de realizarea Cadastrului General pe un număr de 19 localităţi din 13 judeţe. Proiectul este realizat cu sprijinul Băncii Mondiale de către Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Beneficii:
– Gratuitatea înregistrării proprietăţii
– Atragerea fondurilor UE destinate realizării subvenţiilor în agricultură
– Finalizarea procesului de restituire a proprietăţii la nivelul unităţiilor administrativ teritoriale
– Crearea unui sistem unic de evidenţă reală a imobilelor

Cadastrul General cuprinde: identificarea, descrierea și înregistrarea imobilelor în documentele cadastrale, măsurarea acestora și reprezentarea acestora pe planuri cadastrale și stocarea datelor pe suporturi informatice; identificarea și înregistrarea tuturor deţinătorilor de imobile în vederea înscrierii în Cartea Funciară. Cadastrul general se finalizează cu înscrierea în Cartea Funciară.
Gauss a realizat lucrările de introducere a cadastrului general în comunele Mârzănești și Valea Mărului (Galaţi) cu finalizare în 2013, și au avut ca rezultat 26.000 imobile înscrise în Cartea Funciară.

Localităţi în care s-au demarat lucrările de  înregistrare sistematică în cadrul proiectului:
Ighiu (Alba); Borod (Bihor); Orţișoara (Timiș); Crizbav, Șinca (Brașov); Saschiz (Mureș); Moara (Suceava); Mischii (Dolj); Valea Mărului (Galaţi); Iancu Jianu, Valea Mare (Olt); Saelele, Mârzănești (Teleorman); Albota, Ungheni (Argeș); Nana, Roseti (Călărași); Corbii Mari, Vulcana Băi (Dâmboviţa).