Search

Fotogrammetrie și teledetecție

Fotogrammetria este o ramură a geodeziei și a cartografiei care se ocupă cu măsurarea și interpretarea obiectelor și formelor din imagini fotografice. Aceasta implică utilizarea tehnicilor speciale pentru a extrage informații precise despre forme, dimensiuni și poziții din imagini aeriene sau terestre. Fotogrammetria este utilizată în diverse domenii, cum ar fi cartografia, urbanismul, arhitectura, ingineria civilă și managementul resurselor naturale.

 Teledetecția este o metodă de colectare a informațiilor despre obiecte sau suprafețe de pe Pământ folosind senzori montați pe platforme aeriene sau spațiale, cum ar fi sateliții. Această tehnică permite obținerea de date despre suprafața Pământului fără a fi nevoie de contact direct. Informațiile colectate pot include imagini vizuale, infraroșu, radar sau alte tipuri de date spectrale. Teledetecția are aplicații în diverse domenii, cum ar fi monitorizarea mediului, agricultura, gestionarea resurselor naturale, urbanismul și planificarea teritoriului. 

Gauss SRL se distinge în domeniul fotogrammetriei și teledetecției, folosind drone aeriene avansate și sistemele mobile de cartografiere Trimble MX2. Acestea permit obținerea de date fotogrammetrice și LiDAR de înaltă rezoluție, cu o capacitate de 100 km/zi pentru fiecare sistem. Capacitățile noastre includ producerea de ortofotograme detaliate în spectrul vizibil și infraroșu, cu rezoluții începând de la 3 cm în vizibil și 10 cm în infraroșu, esențiale pentru crearea de modele digitale ale suprafeței și terenului. 

De asemenea, avem expertiză în achiziționarea și procesarea datelor din imagini satelitare multispectrale, procesându-le pentru a crea o gamă variată de produse derivate. Această abordare este crucială pentru soluții cuprinzătoare în cartografierea topografică, monitorizarea mediului și alte aplicații unde analiza detaliată a terenului este vitală. Angajamentul nostru de a folosi tehnologie avansată ne poziționează Gauss SRL în fruntea inovației în acest domeniu.

Scroll to Top