Search

Studii pentru descărcări de sarcină arheologică

Departamentul nostru are experiență și competență în întocmirea de rapoarte de cercetare arheologică și în gestionarea procesului de aprobare către Comisia Națională de Arheologie pentru fiecare etapă semnificativă a cercetării arheologice. Acest proces implică elaborarea rapoartelor pentru următoarele etape cheie ale cercetării arheologice: 

  • Diagnosticul Arheologic: Realizăm rapoarte detaliate privind diagnosticul arheologic, care cuprind evaluarea terenului și identificarea posibilelor situri arheologice. Această etapă este crucială pentru determinarea necesității unor săpături ulterioare.
  • Săpătura Arheologică: Pentru siturile arheologice identificate, întocmim rapoarte complexe referitoare la săpăturile arheologice efectuate. Aceste rapoarte includ descrieri amănunțite ale descoperirilor, inclusiv artefacte și structuri, precum și interpretări arheologice.
  • Supravegherea Arheologică: Dacă sunt implicate construcții sau lucrări care pot afecta siturile arheologice, elaborăm rapoarte de supraveghere arheologică care documentează intervenția asupra materialului arheologic și măsurile de protecție luate.
  • Intervenția Asupra Materialului Arheologic: Rapoartele pentru această etapă detaliază orice intervenții sau lucrări de conservare asupra materialului arheologic descoperit. Aceste rapoarte sunt esențiale pentru păstrarea și conservarea patrimoniului arheologic.

Fiecare raport este elaborat cu atenție la detalii și respectă standardele și reglementările naționale și internaționale relevante în domeniul arheologiei. De asemenea, asigurăm transmiterea rapoartelor către Comisia Națională de Arheologie și gestionăm procesul de aprobare pentru fiecare etapă a cercetării arheologice. Această colaborare strânsă cu autoritățile și organizațiile arheologice ne permite să desfășurăm cercetări arheologice de înaltă calitate și să contribuim la conservarea și înțelegerea patrimoniului nostru cultural și arheologic.

Scroll to Top